Chemie Connect Tour

Chemie Connect Tour cover
Opleidingscentrum RTC West-Vlaanderen

Inspirerende busreis

Leraar of TA die lesgeeft in de 3e graad studierichting biotechnologische en chemische technieken? Onze collega's van RTC West-Vlaanderen nodigen jou in het kader van 'Meet The Expert', het gezamenlijke Vlaamse RTC-project in samenwerking met de Vlaamse Stuurgroep RTC en de sectoren Chemie, Life sciences & Kunststoffen,  uit op donderdag 26 september 2024 te Roeselare voor een inspirerende busreis die halt houdt in 3 West-Vlaamse ondernemingen actief in de voeding, chemie/ kunststoffen en life science. Samen met Mulder, Mitsubishi Chemical Group en Medgenix maken zij er een boeiende trip van. 

De dag wordt gestart met een lekker ontbijt bij Mulder (voedingsbedrijf in Roeselare) om 8u. Na een algemene inleiding word je rondgeleid in de productie waarbij de focus ligt op het productie-en inpakproces (cfr. operatoren) en op de rol van quality control in dat proces. Na een toelichting over de verschillende functies die profielen biotechnologische en chemische technieken kunnen uitoefenen in Mulder, nemen we even de tijd om samenwerkingsmogelijkheden te verkennen. 

Nadien wordt de bus genomen en halt gehouden bij Medgenix in Wevelgem. Dit bedrijf focust zich op farmaceutische en cosmetische producten.

Tot slot gaat het naar Mitsubishi Chemical Group in Tielt waar functies zoals spuitgietoperator, wisselaar, extrusieoperator en labomedewerker de revue passeren tijdens de rondleiding. 

Nadien nemen we de bus terug richting Roeselare en voorzien we het einde om 16u. 

Het belooft een interessante dag te worden! Stap jij mee op? 

Praktisch 

  • 26 september 2024
  • Start om 8u met ontbijt in Roeselare. Terug in Roeselare om 16u 
  • Startlocatie: Mulder Roeselare - Beversesteenweg 584, 8800 Roeselare
  • Ontbijt, middagmaal en dessert wordt voorzien 
  • Voor de rondleiding bij Mitsubishi Chemical Group wordt gevraagd om lange broek en lange mouwen te dragen + juwelen uit te doen. 
  • Veiligheidsschoenen meebrengen indien mogelijk

INSCHRIJVEN


Contactpersoon:

RTC West-Vlaanderen
Karen Blancke
karen@rtcwestvlaanderen.be