Triple E-wood - HOUTLAB - Plantentuin Meise

Triple E-wood  - HOUTLAB - Plantentuin Meise cover
Opleidingscentrum Plantentuin Meise
Adres Nieuwelaan 38, 1860 Meise
Bekijk op de kaart en plan je route

De Plantentuin Meise beschikt over een spectaculaire houtcollectie met maar liefst 7500 stuks. De Plantentuin Meise is een van de grootste plantentuinen in de wereld.

Tijdens deze interactieve workshops in het HOUTlab ontdekken jullie welke houtsoorten voor het interieur gebruikt worden: beuk, eik, den…welke harde houtsoorten wij verwerken in ramen. Optioneel kunnen leerlingen in de namiddag kiezen voor een bijkomende workshop 'educatief bosbeheer' of 'bommenwandeling' (specifiek voor dubbele finaliteit).

Programma finaliteit arbeidsmarkt 

  • 9u45 aankomst in Meise hoofdingang Plantentuin.
  • 10u - 12u Workshop in HOUTlab - Leerlingen ontdekken aan de hand van een fotozoektocht in het HOUTlab een aantal verschillende houtsoorten en hun toepassingen.

Optioneel middagprogramma: 

  • 13u - 15u Educatief Natuurbeheer - De leerlingen gaan zelf aan de slag in de tuin in het kader van natuurbeheer. PBM meebrengen dus!

Programma dubbele finaliteit

  • 9u45 aankomst in Meise hoofdingang Plantentuin.
  • 10u - 12u Workshop in HOUTLAB – Leerlingen leren in dit unieke kader alles over het ontstaan van hout en de impact van houtanatomie op de mogelijkheden en beperkingen bij houtbewerking.

Optioneel middagprogramma: 

  • Optie 1: 13u - 15u Educatief Natuurbeheer - De leerlingen gaan zelf aan de slag in de tuin in het kader van natuurbeheer. PBM meebrengen dus! 
  • Optie 2: 13u - 15u Bomenwandeling met gids. Leerlingen maken kennis met binnenlandse en tropische bomen en hun hout.

 

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

 

 

Inschrijfmogelijkheden