Meet The Expert

Meet The Expert cover
Opleidingscentrum De RTC's

Dit schooljaar 2024-2025 rollen de vijf RTC’s samen met de sectoren technologie en metaal (mtech+), chemie, kunststoffen en life sciences (essenscia) en voeding het project Meet The Expert uit. Het betreft een samenwerking met bedrijven uit diverse sectoren om leraren gericht te professionaliseren binnen specifieke vakgebieden.Het is de bedoeling dat experten uit het bedrijfsleven in hun onderneming tijdens thematische sessies kennis en expertise delen met leerkrachten over topics waarrond zij een bepaalde professionele expertise hebben opgebouwd. Met deze aanpak wordt kennisdeling gestimuleerd. Leraren krijgen de kans om actuele inzichten en praktijkervaringen uit de bedrijfswereld op te doen, waardoor hun onderwijspraktijk verrijkt wordt en beter aansluit op de nieuwste ontwikkelingen in verschillende sectoren.

1. Een inspirerende busreis - West Vlaanderen

Leraar of TA die lesgeeft in de 3e graad studierichting biotechnologische en chemische technieken? We nodigen jou uit op donderdag 26 september voor een inspirerende busreis die halt houdt in 3 West-Vlaamse ondernemingen actief in de voeding, chemie/ kunststoffen en life science.

Meer info en inschrijven

 

2. Lanxess - Kallo

LANXESS is een chemiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van chemische stoffen, rubber en kunststoffen. Ze beheren de chemie-site Kallo waar nog drie andere chemiebedrijven aanwezig zijn. LANXESS produceert er rubberchemicaliën, wat inhoudt dat ze veel met zwavelverbindingen werken. Deze 'meet the expert' infosessie die doorgaat op dinsdagnamiddag 8 oktober 2024 is bedoeld voor leraren uit STEM-opleidingen (vakgebieden mechanica, elektriciteit, chemie) die de theorie aan realistische praktijkervaringen willen koppelen. Je krijgt een gerichte rondleiding en een presentatie over het bedrijf.

Meer info en inschrijven

 

3. Evonik - Antwerpen

Op woensdag 16 oktober 2024 biedt Evonik Antwerpen leraren de unieke kans aan om zich een volledige dag te professionaliseren binnen diverse thema’s. Evonik Antwerpen is een veelzijdig bedrijf dat producten vervaardigt voor diverse toepassingen. Ze produceren onder andere grondstoffen voor de productie van siliconen, die essentieel zijn voor de elektro- en communicatie-industrie. Daarnaast worden hun producten gebruikt als bindmiddel in drukinkten, verven en lakken, en maken ze grondstoffen voor autobanden, bleekmiddelen en milieuvriendelijke herbiciden.

Meer info en inschrijven

 

 

Enkele andere opleidingen binnen deze categorie