Webinar VRelax

Webinar VRelax cover
Duur Donderdag 24/10/2024 van 15u30 tot 17u (1,5 uur)
Opleidingscentrum online
Adres Deze opleiding zal online doorgaan

Schrijf je in via deze link
(Of scroll naar beneden om in te schrijven)

 

Korte omschrijving:

Tijdens deze webinar maak je kennis met VRelax, een wetenschappelijk gevalideerde Virtual Reality app die speciaal is ontwikkeld om stress, slapeloosheid, angst en somberheid te verlichten. In een tijd waarin kinderen en tieners worden overspoeld door prikkels en hoge verwachtingen, kan dit leiden tot concentratieproblemen, faalangst, een negatief zelfbeeld, passief of agressief gedrag, en lichamelijke klachten. Ontdek hoe je VRelax kunt inzetten om leerlingen te helpen ontspannen en hun welzijn te verbeteren, bijvoorbeeld tijdens time-outs of mindfulness-sessies in de klas.

Deze training is niet alleen interessant voor leerkrachten, maar ook voor zorgleerkrachten die effectieve methoden zoeken om leerlingen te ondersteunen.

 

Leerdoelstellingen:

  • Vertrouwd raken met VRelax: Je leert de basisprincipes en het gebruik van de VRelax app kennen, inclusief de verschillende virtuele omgevingen en hun positieve effecten op stress en welzijn.
  • Inzetten voor klasmanagement: Je ontdekt hoe je VRelax kunt integreren in de klas om leerlingen te helpen omgaan met concentratieproblemen, faalangst en negatieve gevoelens, bijvoorbeeld door time-outs en mindfulness-sessies.
  • Ondersteuning van zelfmanagement: Je leert hoe je leerlingen kunt begeleiden bij het zelfstandig gebruik van VRelax, zodat zij zelf leren omgaan met stress, druk en lichamelijke klachten.
  • Mindfulness in de praktijk: Je onderzoekt hoe VRelax kan worden gebruikt om mindfulness-oefeningen te ondersteunen, wat bijdraagt aan het verbeteren van het emotioneel welzijn van kinderen en tieners.
  • Leerkrachten en zorgprofessionals ondersteunen: Je ontdekt hoe VRelax leerkrachten en zorgprofessionals kan helpen door een effectief en laagdrempelig alternatief te bieden voor traditionele methoden, wat bijdraagt aan een betere leer- en zorgomgeving.

 

Voorkennis:

Geen voorkennis vereist.

 

Licenties

Vraag ook al je login-gegevens voor jouw schoolaccount van VRelax. Die kan iedere school verkrijgen via het RTC van zijn provincie.
Mail hiervoor naar tim.dekeyser@rtc.vlaamsbrabant.be

 

Doelgroep:

De vraag kwam oorspronkelijk uit BuSo-scholen met leerlingen met leerproblemen (en crisismomenten). Met VRelax kunnen ze deze leerlingen (opnieuw) sneller nieuwe zaken aanleren.
Deze training is niet alleen interessant voor leerkrachten, maar ook voor zorgleerkrachten die effectieve methoden zoeken om leerlingen te ondersteunen.

Leerkracht; ICT-coördinator; Technisch adviseur-coördinator; Beleidsmedewerker.

 

Tijdstip:

Het webinar vindt plaats op donderdag 24/10/2024 en start om 15u30. Je komt best wat vroeger. Einde is voorzien om 17u.
Je ontvangt de deelnamelink voor het webinar plaatsvindt, via RTC West-Vlaanderen (organisator).

 

Lesgever:

Frank Nuus

 

Inschrijven:

Schrijf je in via deze link

 


Nog bijkomende vragen? Contacteer ons! We helpen je graag verder.
Je kan terecht bij Tim De Keyser
tim.dekeyser@rtc.vlaamsbrabant.be

 

Inschrijven via onze website is niet mogelijk.

Inschrijfmogelijkheden

Enkele andere opleidingen binnen deze categorie

XR-opleidingen
RTC - Provinciehuis Vlaams-Brabant, Leuven 17 startdata